keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Vaniljainen mustikkapiirakka


Tämä on ehdottomasti tähänastisen elämäni parhain maistamani mustikkapiirakka :) Tästälähtien meillä syödään vaan tätä..jää rahkapiirakka auttamattoman kauas! Tein piirakan n 23cm korkeareunaiseen piirakkavuokaan.Muropohja

125g voita

1½dl sokeria

1 muna

2½dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

2tl vaniljasokeriaTäyte

200g tuorejuustoa (mascarponea taas suosittelen)

1 muna

½dl vaniljakreemijauhetta

1/4dl sokeria

3-4dl mustikoita (en mitannut mutta reilu kerros)

fariinisokeriaPaloittele voi ja anna sen hieman pehmentyä. Vatkaa sokerin kanssa vaaleaksi.Lisää muna. Lopuksi kuivat aineet ja sekoita nopeasti taikina tasaiseksi. Laita hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.

Painele suurin osa taikinasta jauhoja apuna käyttäen vuuan pohjalle ja vähän reunoille, taikinaa saa olla vähän reilummin pohjassa eli niin ettei vuuan pohja paista läpi. Tämän jälkeen itse paistoin pohjaa n 10minuuttia ja annoin jäähtyä, jotta sain täytteen helpommin levitettyä.

Sekoita täytteen aineet keskenään ja vatkaa muutama minuutti jotta kreemijauhe sekoittuu kunnolla.

Jäähtyneen pohjan päälle tiputellaan täytettä nokareina jokapuolelle ja tasoitetaan lusikalla varovasti tasaiseksi. Jätä reunoilta n ½-1cm vajaaksi jotta reunat pääsevät nousemaan. Laita mustikat täytteen päälle reiluksi kerrokseksi. Loput pohjataikinasta murustellaan mustikoiden päälle ja lopuksi fariinisokeria sopivasti päälle.

200 astetta ja n. 10+25min (aika on hyvin suuntaa antava..seuraile uunia! )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti